Et lite parti norsk mørbradbiff med feil skjærested trykket på etikett

Publisert: 15 juni 2022

Et parti på 186kg norsk mørbradbiff har ved en feil fått trykket skjærested Tyskland på etiketten. Mørbradbiffen er av norsk opprinnelse og er skåret i Norge.

Norsk mørbradbiff med feil skjærested trykket på etikett

Onsdag 15. juni ble vi gjort oppmerksomme på at et parti på 186kg norsk mørbradbiff ved en feiltakelse har fått trykket skjærested Tyskland på etikett. Mørbradbiffen er av norsk opprinnelse, er skåret i Norge og oppfyller kravene til merking med Nyt Norge. Partiet har pakkedato: 24.05.22 og utløpsdato: 28.06.22. Alt er distribuert til butikk. 

«Vi er kjent med at et lite  parti på 186 kg norsk mørbradbiff har fått trykket feilaktig på etiketten at kjøttet er skåret i Tyskland. Siden kjøttet kom ut i butikk 24.mai er det mest sannsynlig allerede spist. Skulle det være noe igjen ute i butikk så er det for galt at dette defineres som matsvinn, all den tid biffen oppfyller alle kravene vi setter til å definere den som norsk.», sier administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist.

Feilmerking Mørbrad Fatland Ølen
Et lite parti norsk mørbradbiff har ved en feiltakelse fått trykket skjærested Tyskland på etikett. Kjøttet er skåret i Norge.

Coop beklager

– Produktet er helt trygt å spise og er av norsk råvare. Vi ønsker derfor av hensyn til matsvinn ikke å trekke produktet. Coop har ambisjoner om å være den største brukeren av Nyt Norge-merket. Det er den beste måten å markere at det er norske bønder som har produsert råvaren, og derfor gjør vi alt vi kan for at den type feil ikke skal skje, sier kommunikasjonssjef i Coop Harald Kristiansen.