Norsk i sesong

Spis norsk, spis opp og spis sesong.

Dette er tre gode råd for et bærekraftig kosthold. Å spise norske produkter i sesong synes vi er smart. Nypoteter om våren, jordbær om sommeren, fårikål om høsten og pinnekjøtt til jul. Her kan du lese mer om de norske sesongene.

I Norge har vi landbruk over hele landet, det er melkebruk i Finnmark og det dyrkes aprikoser i Lærdal. Det sier noe om de variasjonene i både geografi, klima og årstider det produseres mat under i landet vårt.

Sesonger er en svært viktig del av norsk matproduksjon, både som grunnlag for årshjulet til bonden, men også som en basis for hvilke råvarer som er på sitt beste når. Vårens første grønnsaker, sommerens friske bær, høstens overflod av korn og grønnsaker. Lammesanking, slakting, konservering og lagring, slik at vi også har norske produkter gjennom vinteren. Alt dette utgjør den sesongvariasjonen som gjør norsk matkultur til vår egen.

Se etter Nyt Norge i butikken, så vet du at du får norsk mat. Og velg gjerne det som er i sesong akkurat nå!