Norsk sideflesk merket med opprinnelsesland Tyskland

Publisert: 23 februar 2022

Norsk sideflesk av typen Coop Salt Sideflesk pakket hos Fatland Ølen er ved en feil blitt merket med opprinnelsesland Tyskland. Dette er den femte feilen på tre år hos Fatland Ølen.

100 % norsk opprinnelse

Råvaren i partiet med Coop Salt Sideflesk er 100% norsk råvare, men har ved en feiltakelse blitt merket med feil opprinnelsesland. Feilmerkinger forvirrer når både Nyt Norge og et annet opprinnelsesland er trykket på samme emballasje når produktet er så norsk som det kan få blitt, sier adm.dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist.

Dette er den femte feilen på tre år hos Fatland Ølen. En koronautsatt feilmerkingsrevisjon hos Fatland Ølen gjennomføres av Stiftelsen Norsk Mat mandag 28. februar. 

− Feilmerkinger forvirrer når både Nyt Norge og et annet opprinnelsesland er trykket på samme emballasje når produktet er så norsk som det kan få blitt, sier adm.dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist.

Menneskelig svikt

Feilmerkingen ble oppdaget av Fatland Ølen selv og Coop iverksatte sperring av produktet så fort de ble gjort oppmerksomme på feilen. Partiet på 448 forbrukerpakninger ble merket med feil opprinnelsesland – kun 9 av disse pakkene er solgt i butikk. 

Partiet med Coop Salt Sideflesk ble pakket på en manuell linje hvor opprinnelsesland skrives inn manuelt. Opprinnelsesland etter forrige produkt som hadde tysk opprinnelse ble ikke endret før pakking av norsk Coop Salt Sideflesk.

– En menneskelig svikt har ført til at et mindre parti med Coop sideflesk med Nyt Norge har fått feil opprinnelsesland på etiketten. Det er norsk råvare og skulle vært merket Norge. Selv om det er norsk råvare har vi valgt å stanse salget av partiet. Kun ni pakker har blitt solgt ut av butikk, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge.