Prøv Ida og Eiriks oppskrifter

Kampanje

Vi har utfordret Nyt Norge-ambassadørene Ida Gran-Jansen og Eirik Lyssand til å lage skikkelig god, næringsrik mat av norske råvarer. Ida og Eirik er samboere og har tre små barn sammen. Begge brenner for å lage god og næringsrik mat fra bunnen av. Oppskriftene er enkle og passer inn i en travel hverdag samtidig som du får god og næringsrik mat, enten du spiser middag alene eller med familien. Her finner du Ida og Eiriks oppskrifter, og det vil bli flere og flere digge matretter her utover året. Følg med!

Eirik Lyssand oppskrifter:

Eirik Lyssand og Ida Gran-Jansen
Eirik Lyssand og Ida Gran-Jansen (Team Tomorrow)

Ida Gran-Jansens oppskrift på cheezy tomatsuppe

Tenk så heldige vi er som kan velge norske råvarer gjennom vinteren og våren! Hvordan kan du egentlig vite at du velger norsk mat? Jo, du kan se etter Nyt Norge-merket på maten du kjøper. Norske gode, søte tomater er et must for å få en god tomatsuppe.

«Og hallo, lite visste jeg at norske drivhus bruker nyttedyr til å bekjempe sykdom, og slik kan de unngå, eller bruke mindre sprøytemidler, DET er kult! Det gjelder for eksempel norske tomater, agurker og urter.»

Ida Gran-Jansen cheezy tomatsuppe oppskrift
Ida Gran-Jansens «cheezy» tomatsuppe. Foto: Ida Gran-Jansen

Myke vaniljeknuter med jordbærglasur

«Myke vaniljeknuter med jordbær-kremostglasur er magisk godt!».

Ida Gran-Jansen bruker norske, søte jordbær, norske egg og meieriprodukter for å lage de beste bollene. Norske egg er fri for salmonella og det brukes lite antibiotika i norsk melkeproduksjon.

«Se etter Nyt Norge-merket på varene du handler i butikken, så velger du norske produkter og støtter den norske bonden som vi er så glade for å ha. Jordbær-kremostglasuren her er helt vanvittig! «

Oppskriften får du her:

Vaniljeknuter med jordbær-kremostglasur
Vaniljeknuter med jordbær-kremostglasur. Foto: Ida Gran-Jansen

Kylling med kremet norsk spisskål og grønnkålchips

Høsten er et skattkammer av norske råvarer. I denne retten fra Ida Gran-Jansen får du saftig norsk kylling, deilig kremet spisskål og knasende sprø grønnkålchips, servert med norske poteter. Spisskål er en fantastisk råvare som tar over for nykål når nykålsesongen er over, med mange av de samme kvalitetene. Grønnkålchips er barnas favoritt! Knasende sprø og proppfull av næring. Oppskriften finner du her:

Ida Gran-Jansens kylling med kremet spisskål og poteter
Ida Gran-Jansens kylling med kremet spisskål og poteter. Foto: Ida Gran-Jansen

Myke boller med norske epler og vaniljekrem

Norske epler er på sitt aller beste om høsten. Eplene er fantastiske i seg selv, men er også helt nydelige i gjærbakst. I denne oppskriften fra Ida Gran-Jansen får du det beste av norske epler, norske meieriprodukter og norske egg. Rett og slett en drømmebolle du må lage en søndag.

I Norge har vi utrolig mange dyktige bønder som sørger for at vi kan velge herlige råvarer hele året. Men hvordan kan du egentlig vite at du velger norsk mat? Jo, du kan se etter Nyt Norge på maten du kjøper, så vet du at du velger mat fra den norske bonden. Her får du oppskriften:

Boller med norske epler og vaniljekrem
Boller med norske epler og vaniljekrem (Ida Gran-Jansen)

Eirik Lyssands birria taco

Skal du ha gjester og vil lage noe som ikke krever perfekt timing og som lager seg selv mens du gjør de siste forberedelsene? Birria taco kan du lage dagen i forveien eller du kan sette i gang matlagingen 3, 4 eller 5 timer før gjestene kommer. Har du ikke akkurat det krydderet som står i oppskriften? Ingen fare! Bruk det du har. Resultatet blir bra uansett!

«Ekstra god taco? Se etter ingredienser med Nyt Norge-logo. Nyt Norge-merket er en bra hack når du vil vite hva som er i sesong akkurat nå!«

Eirik Lyssands birria taco
Eirik Lyssands birria taco. Foto: Eirik Lyssand/Team Tomorrow.

Arayes: Street food fra midtøsten med norske råvarer

Arayes er street food fra midtøsten som enkelt kan lages med gode, norske råvarer.

«Det er en fin form for brobygging og kulturforståelse. Min type aktivisme. Når du finner og velger mat merket med Nyt Norge støtter du norske bønder og økt selvforsyning, samtidig som du spiser verdens beste råvarer».

Eirik Lyssands Arayes
Eirik Lyssands Arayes. Foto Eirik Lyssand/Team Tomorrow

Oppskrift på Eirik Lyssands Arayes finner du her:

Potetnachos til fotballkampen

Inviterer du venner hjem på kamp, eller har du en partner som du ser fotball med? Da bør du servere Eirik Lyssands potetnachos til neste kamp. Potetchips er godt, men med denne retten har du energi til både ekstraomganger og straffekonkurranse. Den er dessuten veldig enkel å lage. Se etter Nyt Norge-merket når du skal handle inn så støtter du både bonden og laget ditt.

Eirik Lyssands potetnachos
Eirik Lyssands potetnachos (Eirik Lyssand )

Oppskrift på Eirik Lyssands potetnachos finner du her:

Lam indrefilet med rotgrønnsaker og norske poteter

Høsten er som skapt for date nights med alle de gode, norske råvarene som er tilgjengelige i butikk. Her får du oppskriften på en perfekt date night à la Eirik Lyssand med norsk lam, norske rotgrønnsaker og saltbakte norske poteter. Avslutt måltidet med tilslørte bondepiker med norske epler så er du garantert en vellykket date night. Se etter Nyt Norge-merket når du handler så støtter du den norske bonden. Oppskrift får du her:

Lammefilet med norske poteter
Lam indrefilet med pastinakkpuré, gulrøtter og norske poteter. Foto: Eirik Lyssand

Vil du prøve Eirik Lyssands Boeuf Bourguignon eller smashburger med rotgrønnsaker? Oppskriftene finner du her.

Nå er friske og gode norske epler i sesong. Oppskrift på Ida Gran-Jansens enkle epleterte finner du her.