Ole Sirnes: Derfor velger jeg norsk

Kampanje

Nyt Norge-ambassadør Ole Sirnes er kokk og har gitt ut kokeboka «Ole koker: Ekte mat som ikke koster skjorta». Ole har et brennende engasjement for norsk mat. Her deler Ole sine grunner til å velge norsk, og sine beste tips til norske råvarer på grillen. Hvilke norske råvarer er det Ole ikke klarer seg uten? Hint: Den har flere lag.

Ole Sirnes og hjertesalat
Ole Sirnes og hjertesalat (Maren Aas Nakken)

Hvorfor velger du norsk?

Det er mange gode grunner til å velge norsk. I jakten på Nyt Norge-ambassadør var det viktig for oss at den vi inngikk samarbeid med delte vårt engasjement for norsk matproduksjon. Det engasjementet fant vi hos Ole Sirnes. Her deler han sine viktigste grunner til å velge norsk mat:

Oles 3 viktigste grunner til å velge norsk:

  1. – Jeg elsker å støtte bønder og lokal matkultur. Det er mange bønder i Norge som er lidenskapelige til kvalitet og god smak
  2. – Jeg ønsker å fremme kvalitet og godt håndverk. Her er norske råvarer i en særklasse!
  3. – Det er også viktig for meg å bidra til å bygge stolthet for norsk matkultur og vise at det er mulig å være selvforsynt med de fantastiske råvarene vi har i dette landet.

Oles Sirnes: Disse norske råvarene skal du legge på grillen

Det nærmer seg sommer og de første norske grønnsakene er på vei ut i butikker over hele landet. Nykål, buntgulrot, nypoteter og hjertesalat markerer åpningen på ny, norsk sesong. Her får du Ole Sirnes beste tips til norske råvarer på grillen:

Ole Sirnes og hjertesalat
Ole Sirnes og hjertesalat. Foto: Maren Aas Nakken

Oles 3 beste tips til norske råvarer på grillen

  1. – Grillet kål eller hjertesalat er så sexy på grillen! Her finner du oppskrift på grillet hjertesalat med biff og hollandaise.
  2. – La oss ikke glemme vårløken! Jeg liker å legge på en hel vårløk på grillen og har dem som deilig tilbehør.
  3. – Å grille norsk lam er undervurdert!

Ole Sirnes beste kjøttkaketips

– Min mor er fra Hardanger og har lært meg mange tradisjonelle retter som hakkestek, lammelår og verdens beste kjøttkaker. Jeg er en sucker for mammas kjøttkaker! Det beste tipset jeg har er å ta en dæsj soyasaus i brunsausen. Det gjør susen! Her finner du oppskriften på Ole Sirnes vri på mammas kjøttkaker.

Ole Sirnes kjøttkaker
Ole Sirnes kjøttkaker. Foto: Ole Sirnes

En rett som «ikke koster skjorta»

Vi er mange som kjenner på at mat i butikken har blitt dyrere. Det finnes fortsatt mange retter du kan lage av gode, norske råvarer som «ikke koster skjorta«. – Lag potet- og purresuppe! Det er utrolig godt, og norsk potet og purre er rimelige råvarer som har god tilgjengelighet i sesong.

Ole Sirnes potet- og purresuppe
Ole Sirnes’ potet- og purresuppe (Ole Sirnes)

Denne norske råvaren klarer ikke Ole Sirnes seg uten:

– Jeg klarer meg ikke uten løk! Gul løk, sjalåttløk, hvitløk, purreløk og rødløk!

Ole Sirnes

Her kan du lese mer om den fantastiske råvaren norsk løk.