En pølserevolusjon

Hvordan skal du vinne pølsefesten i sommer? Med norske pølser av høy kvalitet og det beste tilbehøret, så klart! Her får du våre beste tips.

Norsk tradisjonsmatSommer

1. Enormt utvalg, høy kvalitet!

Det har skjedd en pølserevolusjon i Norge. Utvalget er enormt, smakene er spennende og kvaliteten er høy. Det finnes noe for enhver smak! De fleste pølsene på markedet er laget av en kombinasjon av svin og storfe, men det finnes også pølser laget av kylling, kalkun og ikke minst lam! Flere produsenter lager nå lammepølser som har en helt særegen smak. 

Norsk kjøtt har høy kvalitet. Vi skårer høyt i internasjonal sammenheng på dyrehelse og bruker svært lite antibiotika i husdyrproduksjonen.

Liker du pølser med litt «sting»? Da bør du prøve chilipølse! Chilipølse med ost er en deilig kombinasjon som finnes i flere varianter. 

Chilipølse dandert med mat
Liker du en pølse med litt «sting»? Da bør du prøve en chilipølse! Foto: Jens Eide

2. Pølsebrød (brioche!), lompe, grovbrød eller kanskje vaffel?

Har du smakt pølsebrød «Brioche»? Hva skal vi med franske brød til norske pølser, tenker du kanskje? Nøkkelen til den fantastiske smaken er store (!) mengder egg og smør. Med norske egg og norsk meierismør er Brioche-pølsebrød den perfekte følgesvennen til norske kvalitetspølser! Du får kjøpt dem ferdige i butikk, men du kan også lage dem selv. Oppskrift på saftige brioche pølsebrød finner du her

Nordmenn er et brødelskende folk, og pølsesandwich er en super avveksling fra de mer vanlige pølsebrødene og lompene. Oppskrift på sandwich med pølse finner du her

Noen mener det er fullstendig galskap – vi elsker det! Vi snakker selvfølgelig om pølse i vaffel! Søte vafler gir perfekt balanse til salte pølser .Du starter med å lage din favorittvaffel. Søt eller salt? Fin eller grov? Rømmevaffel? Alt er lov! Server med tilbehøret du liker best. 

− Med norske egg og norsk meierismør er Brioche-pølsebrød den perfekte følgesvennen til norske kvalitetspølser!

Brioche-pølsebrød
Brioche-pølsebrød (Opplysningskontoret for brød og korn)

3. Godt tilbehør revolusjonerer pølsefesten!

Fantastiske pølser fortjener fantastisk tilbehør! Ingenting er bedre enn tilbehør på norske grønnsaker i sesong. Her er våre beste tips: 

  • Syltet rødløk gir deilig syre som balanserer fett og salt i pølsene
  • Lag din egen potetsalat på med norske nypoteter! Denne oppskriften med småtomater og sukkererter er nydelig! 
  • Nå er norsk nykål i sesong! Prøv grilla nykål til pølsene. Det gir nykålen en fantastisk karamellisering. Enkelt, og veldig godt! 
Syltet rødløk i glass
Syltet rødløk er perfekt tilbehør til pølsene. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt
Grillet nykål i grillpanne
Prøv nykål på grillen! Perfekt følgesvenn til pølsene. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt