Prøv Ole Sirnes’ oppskrifter

Kampanje

Vi har utfordret Nyt Norge-ambassadør Ole Sirnes til å lage skikkelig digge retter basert på norske råvarer. Her finner du Ole Sirnes’ oppskrifter på kjøttkaker, lam kofta og grillet hjertesalat med biff og hollandaise så du enkelt kan lage dem hjemme! Se etter Nyt Norge når du handler så vet du at du får mat som er produsert og pakket i Norge.

Ole Sirnes x Nyt Norge
Ole Sirnes x Nyt Norge. Foto:  Martin Elvik Hagen

Oles kjøttkaker

Kjøttkaker i brun saus er en kjær klassiker i mange norske hjem. Det er robust husmannskost full av kjærlighet og nostalgi.

«I denne varianten tar jeg en personlig vri på den tradisjonelle oppskriften og tilpasser den til min egen smak.»

Ole Sirnes kjøttkaker
Ole Sirnes kjøttkaker. Foto:  Ole Sirnes

Oles libanesiske lam kofta

Bli lamslått av denne digge påskeoppskriften inspirert fra Libanon!

Med påsken rett rundt hjørnet er det et perfekt tidspunkt for å eksperimentere med lam, en tradisjonell råvare i påsken i mange norske hjem. Lammekofta kombinerer det beste fra norsk lam med smaker fra Midtøsten, for å skape en spennende og deilig rett som vil revitalisere din påskemeny.

Ole Sirnes lamme-shawarma
Ole Sirnes lamme-kofta: Ole Sirnes

Grillet hjertesalat med biff og hollandaise

Ole Sirnes og hjertesalat
Ole Sirnes og hjertesalat. Foto: Maren Aas Nakken.

Når solen skinner og grillsesongen er i full gang, er det ingenting som slår ferske, norske råvarer forvandlet til en deilig middag. Denne oppskriften på grillet hjertesalat med norsk kjøtt og en silkeaktig hollandaise vil garantert bli sommerens favoritt blant familie og venner. Her får du Oles oppskrift så du kan gjenskape denne deilige retten hjemme.

– Grillet hjertesalat er så sexy på grillen!

OIe Sirnes
Ole Sirnes' grillet hjertesalat med biff og hollandaise
Grillet hjertesalat med biff og hollandaise. Foto: Ole Sirnes

Hjemmelaget gnocchi av norske poteter

Høsten er høysesong for norske råvarer. Det bugner i butikkhyllene og vi kan enkelt nyte norsk til både hverdag og fest. I Norge er vi nesten helt selvforsynte med potet og potet har historisk vært viktig for norsk beredskap fordi den kan dyrkes over hele landet. I denne retten har Ole Sirnes brukt norske poteter til å lage hjemmelaget gnocchi med en varmende og god kjøttsaus. Oppskriften finner du her:

Ole Sirnes' Gnocchi av norske poteter
Ole Sirnes’ Gnocchi av norske poteter (Ole Sirnes)

Ole Sirnes’ komler

Den beste tradisjonsmaten lager du av gode, norske råvarer. Det er få ting som slår lukten av komler som trekker i god kraft. Komler har vært en favoritt i norske hjem i generasjoner og har historisk vært torsdagsmiddag på Vestlandet. Ole Sirnes sin oppskrift gir deg alt du trenger for å lykkes med komlemiddagen – med røkt kjøtt, vossakorv, bacon og kålrabistappe. Dette er mat som varmer og som smaker av tradisjon, tid og omtanke.

Ole Sirnes' komle
Ole Sirnes’ komle (Ole Sirnes)

Kremet blomkålsuppe

Høsten er høysesong for norske råvarer. Norsk blomkål er bare tilgjengelig om sommeren og på høsten, og må spises når den er i sesong. Ole Sirnes’ blomkålsuppe med purre er en perfekt rett som får både blomkål og purre til å skinne. Oppskriften får du her:

Ole Sirnes' blomkålsuppe
Ole Sirnes’ blomkålsuppe. (Foto: Ole Sirnes)

Likte du Ole Sirnes’ oppskrifter, og vil ha mer inspirasjon fra andre dyktige matprofiler? Her finner du for eksempel Eirik Lyssands oppskrift på boeuf bourguignon og smash burger.

Vil du se mer av Ole Sirnes? Sjekk ut serien Oppsig her.