Norske sommerblomster

Norske sommerblomster og -planter er tilpasset norsk klima og norske hager

Norske gartnerierSommer

Her får du våre beste tips når du skal velge norske sommerblomster og planter. Lurer du for eksempel på om Coleus skal ha stå i sol eller halvskygge, eller hvordan du tar stiklinger av Coleus? Det får du vite i filmen under. Er du på jakt etter en bievennlig sommerblomst? Du kan lære mer om riktblomstrende Bidens nederst i saken.

Våre beste Coleus-tips

3 gode grunner til å velge norske sommerblomster og -planter

 1. Tilpasset norsk klima
  Norske blomster og planter er tilpasset norsk klima og norske hager. Norske blomster og planter er plukket ut fordi de egner seg best for norsk klima. Ved å kjøpe norske blomster og planter sikrer du at produsentene fortsatt kan teste ut nyheter, med mål om enda større variasjon av norskproduserte planter.
 2. Insekter gjør samme jobb som plantevernmidler!
  Visste du at snylteveps og andre nyttedyr i stor grad har erstattet plantevernmidler hos norske gartnerier? Nyttedyr er biologisk bekjempelse av skadedyr som er bra for både de ansatte, planten, miljø og for deg som kjøper planten.
 3. Kort vei til markedet
  Norske blomster og planter har kort vei til butikker og hagesentre. Kort transportvei er bra for både planter og miljø. At planten ikke har reist så langt fra gartneri til forbruker sikrer fersk kvalitet.

  Se etter Nyt Norge på potten så vet du at du at sommerblomstene er norske! Flere grunner til å velge norske blomster og planter finner du her.

Slik tar du vare på sommerblomstene dine

 • Sommerblomstene trenger jevnt med næring gjennom sommersesongen hvis de skal holde hele sesongen. Den enkleste måten å tilføre næring er ved å tilføre gjødsel med vanningsvann. Flytende næring får du kjøpt i butikk.
 • Er bladene lyse og kanskje litt brune på kanten? Dette er et tegn på at planten trenger næring. Gode tips om næring til sommerblomstene finner du her.
 • Kommer du hjem fra ferie og plantene er svært tørre kan en lur vanningsmåte være å sette en flaske full av vann godt ned i jorden til planten. Da vil vannet langsomt fordele seg rett i jorden, og ikke bare renne av overflaten, slik mange har erfart at kan skje på svært tørr overflate.
 • Er bladene blitt gule og ramler av? Det kan være et tegn på overvanning. Skjerm planten for regn.

Bienes favoritt Bidens

Kjenner du til Bidens? Det er en litt ukjent sommerblomst som mange tror er en Margeritt. Se filmen under for å lære mer om riktblomstrende Bidens som biene elsker:

Bienes favoritt Bidens