Norske tulipaner

Norske gartnerier

Norske tulipaner er på sitt vakreste midt på vinteren og lyser opp i vintermørket! I Norge kjøper vi hele 80 millioner tulipaner i løpet av tulipansesongen som strekker seg fra oktober-april. Her kan du lære mer om norske tulipaner, og vi deler våre beste tips.

Tulipan-fakta

Tulipaner er snittblomsten det selges aller mest av i Norge. De aller fleste tulipanene du kjøper i Norge produseres av dyktige norske gartnere. Fordelen ved å velge norske tulipaner er at du får kortreiste tulipaner som produseres nær deg. Det gjør at du alltid får ferske, friske og knitrende tulipaner.

Flere grunner til å velge norske blomster og planter finner du her.

3 tulipan-fakta:

  1. Den norske tulipansesongen strekker seg fra oktober-april. Lilla, hvite og røde tulipaner dominerer i advents- og juletiden. Fargerike tulipanbuketter lyser opp i januar og februar og de røde kommer tilbake til morsdag og valentinsdagen. Når det nærmer seg påske finnes det gule tulipaner i de tusen hjem over hele landet.
  2. De fleste tulipanene som selges i Norge er produseres av de norske tulipanprodusentene. Det gir kortreiste og ferske tulipaner som holder lenge. Se etter Nyt Norge-merket når du skal kjøpe tulipaner. Da vet du at de er norske og produsert nær deg av dyktige norske gartnere!
  3. Tulipanproduksjonen i Norge er svært spesialisert og det ligger mye kunnskap og erfaring bak hver bukett som selges. Gartneriet J. Karlsen bruker nærmere 80 forskjellige tulipansorter gjennom sesongen for å sørge for et bredt utvalg som passer de ulike høytidene og for å ha den best tilpassede sorten til hver årstid.

    Flere tulipan-fakta finner du hos Tulipantips.

Tulipan-tips

3 tulipantips:

  1. Vil du ha med deg tulipaner på hytta i vinterferien? Tulipaner er en av få blomster som kan oppbevares tørre i kjøleskap eller et kjølig og mørkt rom opp til flere dager uten å ta skade av det. Tulipaner uten vann er lette å frakte med seg, og i tillegg tåler de noen kuldegrader. Dette gjør tulipaner til den perfekte blomsten for hytteferien.
  2. Tulipaner som oppbevares tørt trenger et nytt snitt slik at de kan ta opp vann igjen. Snitt stilken rett over, ca. 2 cm. Sett tulipan-buketten i en vase med kaldt vann.
  3. Å blande ville vekster inn i en tulipanbukett kan gi buketten et unikt og naturlig utseende. Når du velger ville vekster, er det viktig å tenke på farge, form og tekstur for å komplementere tulipanene. Bland gjerne inn nyutsprungne kvister, gåsunger, kongler og granbar.

    Flere tulipantips finner du hos Tulipantips.