Slik tar du best vare på juletreet

Norske gartnerier

I år kan du kjøpe juletrær merket med Nyt Norge. For å sikre at juletreet ditt forblir friskt og vakkert gjennom hele juleperioden, er det viktig å følge noen enkle steg for riktig stell.

Gudrun Margrete Dyrseth fra Juletrebonden AS

«Start med å velge et friskt tre. Et tre med grønne, smidige nåler som ikke faller av når du klemmer lett eller rister på det, er et godt tegn på friskhet», forteller Gudrun Margrete Dyrseth fra Juletrebonden AS. Juletrebonden AS er blant de første som har fått Nyt Norge på juletrærne sine.

«Når du har brakt treet hjem, skjær av et par cm fra bunnen av stammen. Dette hjelper treet å «drikke» vann og juletreet ditt trenger mye vann. Sørg for å fylle juletrefoten med vann og sjekk daglig at vannstanden er høy nok. Et juletre kan «drikke» flere liter vann de første dagene», fortsetter Dyrseth.

Noe som er svært viktig er å plassere treet borte fra varmekilder som radiatorer og peiser. Varme kilder kan føre til at treet tørker ut raskere.

«Ved å følge disse enkle stegene kan du nyte et vakkert og friskt juletre gjennom hele høytiden» avslutter Dyrseth.

I år er første gang du kan finne juletrær med Nyt Norge. Juletrebonden AS og Hagalid Gard er først ute og disse juletrærne finner du hvor det selges juletrær både i vest, sør og øst i Norge.

Se etter Nyt Norge-merket når du skal kjøpe juletre.

I 1822 ble det første juletreet i Norge registrert i Christiania og det å ha juletre i stua er en gammel tradisjon som kommer fra Tyskland helt tilbake til 1600-tallet.